Kéményseprő ipari közszolgáltatás

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve novemberben levélben tájékoztatta a gazdálkodó szervezet székhelyeként, telephelyeként, fióktelepeként bejegyzett ingatlanok használóit arról, hogy esetükben a kéményseprőipari tevékenységet megrendelés után a területi kéményseprőipari szolgáltató végzi. A katasztrófavédelem csak akkor lép be szolgáltatóként, ha az adott területen nem működik ilyen szolgáltató. Ezen ingatlanokba nem előzetes értesítés után érkezik a kéményseprő ellenőrizni, hanem megrendelés után, a munkáért pedig költségtérítést kell fizetni.
2016. Július elsejével jelentős változások történtek a kéményseprőipari közszolgáltatásban: egyrészt a lakosság körében ingyenessé vált, másrészt pedig a szolgáltatók körébe belépett a hivatásos katasztrófavédelem. A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve azokon a településeken vette át a lakossági szolgáltatást, ahol az önkormányzat felmondta vagy nem hosszabbította meg a helyi szolgáltatóval meglévő szerződését, vagy már a változás pillanatában is kijelölt szolgáltató végezte el az adott területen a munkát.

A magánszemély tulajdonában lévő ingatlanokon kívül azokban a társasházakban és lakásszövetkezeti lakóépületekben jelenik meg a katasztrófavédelem állományában dolgozó kéményseprő, ahol a kémény osztatlan közös tulajdonban van. Ezekben az úgynevezett albetétekben az ellenőrzést a tervezett sormunka keretén belül – külön megrendelés nélkül – a katasztrófavédelem kéményseprője végzi, de a tevékenységért költségtérítést kell fizetni, amelynek mértéke az elvégzett kéményseprőipari tevékenység költségének az érintett ingatlanra jutó arányos része.

Minden egyéb esetben a gazdálkodó szervezet dolga – függetlenül attól, hogy egyéni vagy társas vállalkozás-e, milyen a tulajdonformája, illetve a mérete, mi a tevékenységi köre –, hogy gondoskodjon a székhelyként, telephelyként, vagy fióktelephelyként bejegyzett ingatlana égéstermék-elvezetőjének ellenőrzéséről, szükség szerint tisztíttatásáról. Ennek érdekében a kéményseprőipari tevékenységet az adott megyében, illetve ellátási területen nyilvántartásba vett kéményseprőipari szolgáltatótól kell megrendelnie.

A katasztrófavédelem ellátási területén működő, nyilvántartásba vett kéményseprőipari szolgáltatók megyei bontásban a mellékelt táblázatban tekinthetőek meg: Szolgáltatók megyei bontásban.
http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=tuzmegelozes_kemenysepro_lista

Katasztrófavédelem BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazagtóság Gazdasági Ellátó Központ Kéményseprőipari Igazgatóhelyettesi Szervezet 1149 Budapest, Mogyoródi út 43. Miskolc, Tárkányi Béla utca 15.
tel: 1818 9.1-es menüpont
levelezési cím: 1903 Budapest, Pf.: 314.
kemenysepro.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu
www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu
Szolgáltató Abakémény Kft. 3801 Szikszó, Pázmány Péter tér 14. Fsz/3. 3801 Szikszó, Pázmány Péter tér 14. Fsz/3.
46/596-396; 20/999-6012
szikszo@abakemeny.hu
encs@abakemeny.hu
www.abakemeny.hu
Szolgáltató FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. 1067 Bp., Eötvös u. 21. 1142 Budapest, Rákospatak u. 70-72.
Tel: 1/999 0664, Fax: 1/220 9946
www.kemenysepro.hu
Szolgáltató Kéményseprőipari Kft. 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 36. 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 36.
42/411-516
kemenyseproipari@gmail.com
www.kemenyseproipari.hu
Szolgáltató ZEMPLÉN – IDEGENFORGALMI Szálloda és Vendéglátó Kft. 3950 Sárospatak, Rákóczi út 58. 3950 Sárospatak, Rákóczi út 58.
3980 Sátoraljaújhely, Széchenyi tér 5.
47/311-744; 30/303-1810
bodrog@t-online.hu
aszukemenysepro@gmail.com
http://aszukemenysepro.uw.hu/